2012-04-23
21:29:45
    Älskling, du har blivit en tjockis!

Ja tittar på TV3 å va ser ja? Ett nytt program som heter: Älskling, du har blivit en tjockis! Basically handlar de om att ett par där den ena parten tycker att den andra har blivit en tjockis. I det program som kommer nu e det tjockisen Annelie som har blivit anmäld av sin man. Egentligen spelar det väl ingen roll HUR hon ser ut i kroppen, men jag kan säga att hon absolut inte kan räknas till gruppen "tjock". (Misstförstå mig int, de sku int va nå fel ifall hon verkligen sku vara de). Men nu har hennes man Mikael (som förövrigt int e så mycket smalare själv) fått nog, han vill ha tillbaka den unga, sexiga, smala å snygga Annelie! Annelie som "helatiden" trycker i sig bakelser och kakor. Som aldrig rör på sig. Maken fungerar som coach. Han "gör det av kärlek, såklart".
Men sen vet ja int va som e värst. Konceptet me hela förskräckligheten elr denhär mannens otroligt sjuka kvinnosyn! Det är kvinnans "jobb" att vara smal och ha en fin kropp. Och vad gör han då hon tränar på löpbandet? Slår henne på röven. Fy då. Och vad annat tränar hon? Pole dance i trosor och en liten tröja medan han sitter breve och tittar på hennes kropp.. Flera gånger söger hon att hon känner sig förnedrad å ja tycker så synd om henne å hatar budskapet som dethär programmet sänder ut! Såklart kan man vinna pengar beroende på hur mycket "tjockisen" går ner, men är man verkligen villig att gå såhär långt?
¨
Ett tips till min framtida partner: händer detta nånsin mig, I promise, it's over for good.
¨
Avslutar med ett citat från den underbare maken Mikael: "När vi träffades hade hon sixpack, nu är hon mer som en torktumlare". Love is all around!
´
/Tanja

Kommentarer
beccs säger:

PATETISKT. ännu ett tilläg till kategorin "sjuka tvserier", "idiotiska män" och "sinnessjuka ideal"(btw, först inga inlägg på typ en månad, sedan tre på samma dag? xD)

2012-04-24 @ 15:16:14
heidi säger:

gaah.. tur att vi int har den kanalen XD

Ja hatar synen på "tjockisar" som sorglig, lat och misslyckad, en person som måst ta tag i sitt liv! De e ofta den bilden som visas i liknande program. (Och sen i slutet av programmen e alla så fantastiskt lyckliga, för smal betyder ju lycklig.)

2012-04-24 @ 17:19:23
Blogg/hemsida: http://xchiaki.blogg.se/
pic säger:

mm jå håller me dej apon, men de finns ju faktiskt såna å som måst gå ner i vikt för att deras liv e i fara på grund av fetman. Nu talar jag om såna som e myki överviktiga men du kanske tala om såna som e mer mulliga? :P

2012-04-24 @ 17:36:23
tanja säger:

Jep, i slute va de just de: smal = snygg å lycklig... Int konstigt att folk har en sån himla stor press på sig att si bra ut då omgivningen e såhär >< (fast sen vet ja int om di va mest glada över att hon had blivi smal - å fått en ny haircut å total makeover såklart - eller för att di vann 100 000 kronor.. ja undrar om de e skattepengar dedär? :/ )

2012-04-24 @ 18:45:43
Heidi säger:

pic: jep de e klart. Men för de har man väl ingen rätt att se personen som "misslyckad" eller säga att hen måst ta tag i sitt liv? Alla som lider av fetma vet om de! (de e omöjligt att gå miste om de me dagens ideal). Dom får bestämma själva va dom vill göra av sina liv utan att ja ska komma å predika om va som e bäst för deras hälsa.

Dessutom tror ja att faran med övervikt e överdriven.

2012-04-25 @ 16:40:55
Blogg/hemsida: http://xchiaki.blogg.se/
pic säger:

ja tror int den e så överdriven. Det finns risk att få hjärt- å kärlsjukdomar, dö för tidigt och så har di risk för diabetes å no nå anna å.

men klart int alla får de, alla e vi ju olika

2012-04-25 @ 21:31:50
Heidi säger:

Ja tror den e överdriven i proportion ti andra saker. T.ex. alkohol, rökning, stress..

Åtminstone bland vuxna tror jag att di flesta tänker att "man får sköt sig själv, vill man dricka/röka så får man gör de om man vill". Men ingen får va överviktig.

2012-04-26 @ 10:56:20
Blogg/hemsida: http://xchiaki.blogg.se/
pic säger:

nå tu tror va tu tror, jag va ja tror :D

2012-04-27 @ 12:29:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Jag har oktett

Mejladress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Kommentar:


RSS