2011-10-20
10:53:36
    Heroes

Ni vet i dagis, när nån tar din leksaksbil. Du blir såklart arg, så du börjar skrika och försöker ta tillbaka den med våld.

När man blir äldre lär man sig att det inte funkar så bra. Det går bättre att nöja sig med något annat, eller så pratar man lugnt och sansat igenom saken, kompromissar, och kommer fram till att man kan dela.

När det gäller stridigheter mellan länder är människohjärnan ännu på dagisnivå. Nån har tagit ditt landområde, du blir arg, samlar ihop en armé och försöker mörda så många ”fiender” som möjligt tills de ger upp och ger dig landområdet tillbaka. Dessutom vill du ju ge igen lite så på samma gång tar du lite extra av ”fiendens” mark. Väldigt moget. Det enda som utvecklats under åren är redskapen man använder för själva mördandet.

Och det värsta är att de som är med i armén (mördarna), speciellt om de är där av egen vilja, framställs som hjältar. För visst är man ju väldigt modig när man väljer det som yrke att åka till andra länder och skjuta folk.

 

/Apon

Kommentarer
tanja säger:

Ja håller med, ja förstår int varför människan bara måst ha å ha. Men ja måst säga att ja har en viss förståelse för det land vars områden blir tagna av ett annat land.. Ett bra exempel e ju Finland me Karelen som Sovjet tog. Jag tycker de va bra att vi kämpa mot, men att börja försöka me ett "Storfinland".. De va de som förstörd allting. Girighet (= makt, pengar, områden..) e bland de värsta som finns i denna värld. Men tyvärr ha de vari så ända sen människan börja ha egendomar.

2011-10-21 @ 11:32:06
Apon säger:

Va ja vila säga e att de finns andra sätt än att "kämpa mot". Å nu går ja int i på specifika fall (t.ex. vilka andra sätt som sko ha funnits i just kriget mellan finland å ryssland) för de vet ja inget om.

Bara för att de allti ha funnits krig så behöver de int gör de i fortsättningen. Våld borda aldri va en lösning på nånting.

2011-10-21 @ 21:23:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Jag har oktett

Mejladress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Kommentar:


RSS