2011-11-29
16:35:47
    så sant!

...speciellt då man ska läs på nå prov.


/pic

2011-11-27
18:26:52
    motivationen på noll

matteprov imoron -> sannolikhetslära

i början av provavsnittet då ja försto nå va motivationen på topp. men nu mot slute av avsnitte då ja int fattar ett piss e den på noll.

fasiken. ja ork int läs nå mer idag. de får gå som de går.

nicolina

ps. min harry potter film samling är nu komplett. bra me lillajul!

2011-11-22
18:36:23
    ja måsta bara..

Hej ja vet att de e länge sen ja ha skreivi nå... så för att "make-up" för mitt missstag så tar ja nå ur historiken som ja hitta ida som ja tyckt va så förbanna humor XD//Marmis returns ^^

2011-11-19
19:01:22
    LennartG Pictures

Jag kom fram till att LennartG Pictures måst ha en egen hemsida. Så här e den nu: LennartGpictures.blogg.se
(för lennartar, ni går in på den via lennart, men iställe för "lennartbloggen" klickar ni "lennartg pictures")
Ja tänkt att nån, typ Åkers, kona redigera "om"-inlägget som finns längst ner (de ska int stå "månsidigt", ja orkar int ändra min egen felstavning) å kanske lägga in alla videor.

Förresten så måst vi börja filma stalker!!!
Vissa scener (gravscener) borda göras innan de blir snö, tänker jag.
Di sko vi väl gör vi pickis?
Di som borda va me e: Amanda, jag, Åkers å Pickis.

Förresten: Hur ska vi gör me kameran? Ida sko ju va kameramänniska, men samtidigt e de int så smart eftersom Ida e en av di mest upptagna...
/Heidi

2011-11-18
17:24:37
    Bögarnas vals

Nu har de kommi ett svar på tal ti Pentti Oinonens uttalande om att han såras av homosexuella som dansar :P
¨
¨
/Tanja

2011-11-17
19:38:05
    UNHATE campaign

Här kommer ett Speakers' Corner med Aftonbladet som källa, men det står väl nog lite överallt om det.
¨
United Colors of Benetton har en kampanj som di kallar för "Unhate". I stora drag handlar de om att di ha lagt ihop fotomontage med olika politiska ledare som kysser varann för att få fram kärlekens budskap. Tanken är god. Men personerna fel. Att para ihop Israels och Palestinas ledare, Obama och Kinas diktator/Hugo Chavez, påven och en imam, Nordkoreas och Sydkoreas ledare är fel. De e int bara jag som tycker de, kampanjen har tydligen stoppats. Med all rätta.
Som sagt, tanken var god, men personerna fel. Nu blev det lite att man gjorde narr av folks politiska åsikter å värderingar..
¨
Va tycker ni?
¨
/Tanja

2011-11-16
20:46:13
    "Känns sårande då homosexuella dansar"

Okej. Ja bläddrar på YLEs sida efter chocken om Kenneth Mynttis avskedan. Vad ser jag? "Sannfinländare bojkottar slottsbalen." Haha, Hakkarainen, tänkte jag. Men nej, de e int bara han. Di e flera. Bl.a. Pentti Oinonen motiverar sin frånvaro med att han störs och såras personligen av att homosexuella dansar på slottet. Jag är mållös. Tillochmed Hakkarainen verkar ha ett litet samvete nånstans då han ha sagt att di får dansa me vem di vill, att de int stör honom.
¨
Pentti Oinonen. Vad finns att sägas? Min locktång är fortfarande oanvänd, men fortsätter det i denna takt kommer ja nästan måst köpa ett helt lager.
¨
/Tanja (som ha skrivi tillräckligt me locktångsinlägg för i år)

2011-11-16
20:27:43
    Kenneth Myntti sparkad

Pappa kom just å berätta att Vasabladets ledarskribent Kenneth Myntti har fått sparken. Varför? För att han haft "för radikala" åsikter om kommunsammanslagningen/finlandssvenskheten, bor i Jakobstad (för ledarenskribenten måste ha en bättre syn på Vasa-området) och för att han är man. (Går att läsa om på bl.a. Vasabladet (en förfinad sanning), HBL och Yle.)
Ja brukar int läsa ledaren i Vasabladet å vet egentligen int rikti på vilket sätt han skriver, men att ge sparken åt nån för dessa orsaker kan int vara rätt (fast egentligen blev han väl "flyttad" till en mycket sämre plats.. Som om en redaktör sku bli springpojke elr nå sånt (pappas liknelse). Okej, ja vet att ledaren representerar hela tidningens åsikt, men ska int en finlandssvensk tidning försvara det svenska språket i Finland? En kommunsammanslagning sku betyda att svenskan sku bli svagare (enligt pappa, ja e int så superinsatt som ja sku vila va).
¨
Jag undrar bara, vad händ me YTTRANDEFRIHETEN? (Nu börjar ja bli rädd att de ja ha befara att håller på å händer i världen, verkligen håller på å händer i Finland också..)
¨
(en liten parentes till, ifall de känns relevant för någon. Chefredaktören ha vari på sin post EN MÅNAD.. I could say so many things. But I'll try to keep my karma good. Jag har en locktång här hemma, de e allt ja har å säga.)
¨
/Tanja

2011-11-15
15:42:28
    I HATE HIM I HATE HIM I HATE HIM I.I..I...I....I......I......

Jag ä ledsen. Och arg. Vet ni varför? En av mina livlinor har tagits ifrån mig. Nu är jag inte längre bloggare på Gleebloggen. Jag vet att jag inte haft lust eller tid att blogga och att jag ofta tyckt att det varit jobbigt, men det fanns alltid där om jag inte visste vad jag skulle göra eller bara mådde annars dåligt. Nu har jag inget kvar att göra! Det känns nästan som om själva Glee skulle ha slutat. Jag vet att det bara är ett TVprogram, men det betyder så otroligt mycket för mig, bland annat för att det började sändas med all sin löjligt positiva energi mitt i en svår period i mitt liv.
Jag känner inget längre.
Bara tomt.
Sorg.


// Det som en gång var Rebecca Åkers

Vet ni vad det är imorgon? Bara en vanlig onsdag.

2011-11-12
14:01:03
    12 november

Idag e de Alla krossade hjärtans dag. Därför tänkt ja lägg upp en underbar låt som ja tyckt passa in idag :)
¨
¨
//Tanja

2011-11-09
19:48:00
    Låt människor vara människor.

Jag skrev ett inlägg i min egen blogg just å ja blev lite stolt.
please read it.
De handlar lite om skillnader mellan könen :)
/aPoN

2011-11-09
14:55:16
    Beskriv dina vänner med 3 ord.. Marodörerna

Ja hitta en bild (för superlängesen) där alla fyra marodörer beskriver de första intrycke di fick av varann.. De påmind mej lite om vårt "about Lennart" där vi beskriver varann, å ja ha tänkt hu länge som helst att ja ska visa denhär bilden, å här e den nu :)
¨
¨
//Tanja

2011-11-06
10:27:44
    Halloween-festen

Där har vi gårdagen i bilder.
Säg till om ni tycker att det är fel bilder som är uppe,
jag kan lägga till flera om det behöva ;)
//Iizuka

2011-11-02
20:13:46
    Not for women!

Tydligen så finns de nåt som heter "no shave november", som (obviously) betyder att man helt enkelt skippar rakhyveln denna månad. De e riktigt läskigt att läsa människor som kommenterat dehe på twitter.

Exempel:
"dumping your girlfriend because she's taking part in 'no shaveNovember'"
"Shoutout to all the ladies participating in No Shave November.. ugly looking gorillas"
"No Shave November is for MEN, ladies please continue to shave"
"Girls, if you are planning to participate in no shave November you need to rethink your plan. No boy wants to see or feel hairy legs."
"If you want to be an attractive male, do not participate in No ShaveNovember!!!! Just a friendly reminder from all girls :)"
"If you're a girl & you're doing "No Shave November".. That's gross."

Alltså folk e ju sjuka i hovo. Dom säger att de e nå fel på kvinnor (och män också iofs) som deltar i dehe, de e ju för fan dom som skriver som de e fel på.
Alltså ingen, ingen!, har rätt att säg ti mig att ja sir ut som en "ugly looking gorilla" (ja e ju en söt apa!)
Ingen har rätt att säg hur ja ska si ut, eller berätt för mig hur ja ska gör för att folk ska tycka att ja sir bättre ut.

Sen förstår ja int hur lite hår kan va så provocerande. Ja har "No Shave året runt", förutom på somrarna då ja för de mesta har shorts. Ja sko vila våga låta bli att raka benen också på sommaren, bara för att visa andra att de e okej. För alltså, hur kan man va mindre kvinnlig med hår när håre växer ut automatiskt?
Sen läst ja nåt om att dehe e nån slags prostatacancergrej, så de kanske sko va orsaken ti att de e meningen att de e män som ska delta. Men de e int de ja pratar om. Kvinnor, och män, borda få göra som dom vill året runt.
Å dom flesta tycker bara att de e "äckligt" me hår t.ex. på benen eller under armarna för att man ha lärt sig att de e så. Ja menar, va de e för äckligt me lite hår egentligen? Int säger ju nån att de e äckligt att ha de på hovo.

Ja antar att min poäng me dehe inlägge e att man ska få se ut hur man vill. Ja kan gå omkring i en svart sopsäck varje dag, å ingen har rätt att säg ti mig att ja borda ha nåt annat på mig för att de int e snyggt me sopsäck.

Å angående rakandet så dömer ja ingen för att dom vill raka sig, men ja tycker att man kan fundera lite över varför man gör det! Själv ha ja insett att ja int har en endaste orsak ti att raka mina ben, i alla fall på vinterhalvåre, så därför gör ja de int.

På tal om twitterkommentarer så fanns de några som va ganska roliga också:
"'No Shave November', something Hagrid extended to 'No ShaveForever'. "
"'No Shave November' is trending. You foolish Muggles. Dumbledore started that AGES ago."
"It's No Shave November! RT if you plan to give your Sims facial hair for this entire month."

/apon


RSS