2012-01-11
19:10:59
    Guantanamo 10 år

För exakt 10 år sen (11.1.2002), då George W Bush den yngre fortfarande var USAs president, grundades fängelset Guantanamo: stället dit alla terrorister och "terrorister" skulle låsas in.
Idag är Barack Obama presidenten. Hans vallöfte var att han skulle stänga fängelset, men icke. (Missförstå mej inte nu, Obama e ett litet gullelamm jämfört med Bush, i mina ögon.)
¨
Alla har väl hört åtminstone nånting om Guantanamo. Oskyldiga människor (för det mesta) blir inlåsta och torterade i flera år. Antingen för att de ses som något slags "hot" (får jag komma med mina konstiga teorier? USA vill ha bort de som är sanningen på spåren.) eller för att man TROR att de är terrorister (de e väl typ samma sak, men hot mot sanning och dödshot mot folk.. så kan man formulera det istället). Ibland sätts folk in i Guantanamo för att de ser så arabiska ut att de "kan vara terrorister".
¨
Egentligen vågar ja int uttala mig alltför myki om dethär, ja vet alldeles för lite för att börja dra nån föreläsning om detta. Men ja e säker på att de e helvetet själv. Om int Obama/nån republikan som blir USAs nästa president stänger Guantanamo under nästa period, then I don't know where things went wrong.
¨
Sen hitta ja en intressant bild me lite fakta om Guantanamo, det kan va värt att läsa (ni ser länken längst ner) :)
¨
¨
Ja hoppas ni ser va det står!
¨
/Tanja

Kommentarer
Chiaki säger:

De där me 21 barn får mig å må dåligt :( Så ska de int va.

Sen töntigt att slösa 70 miljoner dollar på att hålla folk fångna i onödan. Antagligen sko man i USA kona spara mer liv (ja tänker t.ex. på di som int har möjlighet ti sjukvård) om man sko släppa dihe "terroristerna" fria.

2012-01-11 @ 21:04:44
Blogg/hemsida: http://xchiaki.blogg.se/
beccs säger:

while I know they're methods are insane, (dom höll på med skendränkning tills Obama förbjöd det år 2009!) förstår jag varför de tar så länge för dom att stänga det. Alla dom här fångarna måst ju omplaceras, dom kan int bara släppas fria, och de måst kollas vilka som e skyldiga och vilka som int e. (och fångvaktarna garanteras nya jobb, om de e sådana kontrakt dom skrivit under.) Dessutom är det ju praktiskt taget omöjligt att få reda på om folk är skyldiga eller inte, och de är väl livrädda för att släppa nån som ÄR skyldig. If one takes it down to Harry Potter level, de e som när dom efter kriget sku sortera ut vilka som var under imperiusförbannelsen och vilka som ljuger...

Men om int dom stänger de snart böri jag allvarligt bli arg. Ett av Obamas vallöften var att stänga Guantamo, och eftersom han nog hållt några av de andra sku de make sense att han håller detta också.

2012-01-12 @ 06:57:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Jag har oktett

Mejladress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Kommentar:


RSS